Wallenpop

Wallenpop

Wanneer:
6 augustus 2016 @ 12:00 – 7 augustus 2016 @ 23:59
2016-08-06T12:00:00+02:00
2016-08-07T23:59:00+02:00
Waar:
Bomvrij
Hellevoetsluis
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:

Wallenpop-2016Jaarlijks pop/rock gratis festival in de Vesting van Hellevoetsluis bij het Bomvrij op de vestingwallen (achter theater de Twee Hondjes). De hele dag muziek van nationaal en lokaal bekende bands, van pop tot ska, van gothic tot rock, van metal tot blues. Welk muziekgenre heeft niet op Wallenpop gestaan!

***************************************
LINE UP WALLENPOP 2016
***************************************

The Brahms
Het ideale midden tussen het springerige van Vampire Weekend uit het A-Punk-tijdperk, de toegankelijke pop van 'The 1975' en de galmende meezingbaarheid van Kensington. Met hun 3fm-megahit Golden bewijzen The Brahms dat ze meesters zijn in het maken van aanstekelijke, kant-en-klaar pop. Het is fijn om te zien dat de band geniet van het spelen op het podium. Deze jongens zijn gemaakt voor het grote pop-publiek. Bron: 3voor12
                        
Sven Hammond
e kunt een statement maken. Maar met het nieuwe album IV doet Sven Hammond meer dan dat. Na de al niet misselijke voorganger The Usual Suspects, pakt Hammondorgel virtuoos Sven Figee samen met zanger Ivan Peroti, drummer Joost Kroon, gitarist Tim Eijmaal en bassist Glenn Gaddum de handschoen op. Op het nieuwe album IV is de sound rauw en direct. “Ik wilde het wat pittiger hebben; festivalmuziek maken waarmee wij op het podium enorm kunnen knallen.”

Dany Lademacher’s Wild Romance
Alive and kicking! Na precies 30 jaar de legendarische band van Herman Brood weer terug op het podium van Wallenpop! Dany Lademacher’s Wild Romance gaat vol in de muzikale aanval in het 40-jarig jubileum van de band. Met een repertoire waarin alle grote hits van Herman Brood & His Wild Romance voorbij komen. Stampend en strak. Maar ook werk van het nieuwe album “Out of Heaven” worden gespeeld. 40 jaar Rock ’n Roll die je ouderwets bij de keel grijpt!

Leeways
Op veler verzoek, Leeways op herhaling. Maar dan wel XL! Vijf karakters, vijf meningen. Het lijkt een recept voor een ramp, maar in geval van Leeways is het gevolg een kolkende mix van zonnige muziek en harde levenslessen. Noem het reggae met ballen, noem het uitbuikrock, noem het waarheidsfunk. Leeways richt zich op je heupen en je hersenen.

Beans & Fatback
De vuige blues-funk-rock ’n roll van Beans & Fatback is de perfecte act voor het eerste wapenfeit van de Muziekcoöperatie. Hun meest recente plaat Heroine Lovestruck, is het derde en hardst funkende album van Beans & Fatback. Een plaat met messcherpe grooves, ziedende rifs en donderende ritmes. In Amerika gebruikte niemand minder dan Apple het nummer Sally the Shape als muzikale onderlegger van de wereldwijde commercial voor de I-Phone 6!

Sandyland
Sandyland is een vijf-mans band uit Utrecht met songs die doen denken aan een mix van Coldplay en The Shins met een schepje Californische surfmuziek en stiekem een beetje Euro-pop. De debuutsingle STARS werd in 2014 gebruikt voor NTI reclame. Na de singles TIE ME DOWN (2015) en HEARTLESS (2016), zal het debuutalbum FIRST WAVE dit jaar nog worden uitgebracht. Sandyland brengt flink wat zon in ons koude landje.

Goïnza
Deze alternatieve rockband maakte haar podiumdebuut in maart 2015. De band kenmerkt zich door contrasten; in de basis is de muziek hard en uptempo, afgewisseld door melodieuze riffs met vloeiende zanglijnen.
Goïnza laat zich inspireren door bands als Muse, Animal Alpha en System of a Down.

The Gonzo’s
Play it like you mean it and have a s**tload of fun doing so!"
Vier doorgewinterde, uitermate vaardige muzikanten knallen met verve dwars door de geschiedenis van de kwaliteits pop- en rockmuziek. Van reggae naar indie, van rock naar ballad, van poppier dan pop naar ska, de ene keer doodserieus en dan weer met een stevige knipoog; als het liedje maar fijn is zetten The Gonzo's het vol overtuiging neer. "Enjoy it like you mean it!"

Spacebar
Graag stellen wij je voor aan de reizigers van Starship Spacebar. Spacebar is een band die zich laat inspireren door onder andere Nirvana, Led Zeppelin, Frank Zappa, The Doors en Johnny Cash. Hun vijftig-jarige missie: nieuwe akkoorden ontdekken, op zoek naar nieuwe riffs en 'to boldly go, where no man has gone before’.

 

***************************************
ACOUSTIC STAGE (Theatercafé)
***************************************
Middag- en avondprogramma op 2de podium nabij Theatercafé Theater Twee Hondjes.

Wijzigingen in programma’s en aanvangstijden voorbehouden.

 

 

 

 

Wallenpop 2016don't mis it!

 

Lees meer op >>  www.wallenpop.nl