Algemene Informatie Havens

Toiletten & douches

de gemeente heeft passantenligplaatsen in de Haaven (gedeelte voor de draaibrug in de vesting) en in de Koopvaardijhaven. De 3 toilet- en douchegebouwen zijn te vinden bij het brugwachtershuisje aan de westzijde van de haven, bij het strandje nabij de vuurtoren en bij de Koopvaardijhaven aan de Kanaalweg WZ. Deze gebouwen zijn toegankelijk door middel van een code die u bij de havenmeester kunt ophalen

Drinkwater & elektra

Aan beide zijden van de Haaven en van de Koopvaardijhaven is drinkwater beschikbaar. Elektra kasten zijn ook te vinden aan beide zijden van de Haaven en aan de Westzijde van de Koopvaardijhaven. Muntjes voor deze kasten zijn bij de havenmeester te koop.
AFVAL: uw huishoudelijk afval kunt u deponeren in de daarvoor bestemde afvalbakken bij de havens. Bij de brug over de haven in de vesting kunt u uw lege glaswerk kwijt.

Motorbrandstof

Bij de watersportvereniging Helius in de Heliushaven is dieselolie verkrijgbaar. Op de loswal tussen de steigers A en B staat de dieseloliepomp. Via de havenmeester is het mogelijk dieselolie te tanken.

Vuil Waterstation

In de Heliushaven, bij Marina Cape Helius is een vuilwaterstation waar watersporters huishoudelijk afvalwater en de inhoud van chemische toiletten (gratis) kunnen lozen.

Wasserettes

zijn te vinden bij Marina Hellevoetsluis, Westzanddijk 71 (in de vesting). Munten en sleutel­ zijn verkrijgbaar bij de havenmeester van de Marina.

Eten & Drinken

In de Heliushaven kunt u terecht bij de kantines van de daar aanwezige watersportverenigingen. In de vesting vindt u verschillende eetgelegenheden; zie verder in deze gids.

Openbaar vervoer

De dichtstbijzijnde NS stations zijn in Rotterdam en Schiedam. Beide stations zijn bereikbaar met bus en metro. Met de bus gaat u naar Spijkenisse en vandaar kunt u de metro nemen naar Rotterdam of Schiedam. Busstations vindt u aan de Kanaalweg (nabij de groene ophaalbrug), Amnesty Internationallaan (bij de scholen en bij Vermaats ­Autobedrijf).

Bus Connexxion    
0900 9292
www.connexxion.nl

Spoorwegen NS    
0900 1475
www.ns.nl