De Havenmeester

Als u een ligplaats wilt innemen in de Haaven (bij de vuurtoren en voor de brug) of in de Koopvaardijhaven is de havenmeester van de gemeente Hellevoetsluis uw aangewezen persoon. Wij verzoeken u zich bij binnenkomst in de haven te melden.De gemeentelijke havenmeester is telefonisch bereikbaar onder nummer  (0181) 33 06 88 of via marifoonkanaal 74.

Blijft u overnachten in de gemeentelijke haven dan bent u havengeld verschuldigd. Voor het afrekenen van het havengeld dient u zich te melden in het havenkantoor bij de brug over de Haaven in de vesting of in het havenkantoor bij de sluis in het Kanaal door Voorne. U krijgt dan ook informatie over de havens en het gebruik van de sanitaire voorzieningen. Betaling van het havengeld kan uitsluitend via pin of chip.

Natuurlijk kunt u ook met vragen bij onze havenmeester terecht, ook als u in één van de andere havens een ligplaats heeft of zoekt. Elders in dit boekje treft u een overzicht van de verschillende havens aan en de eventuele havenmeesters.

TIPS VAN DE HAVENMEESTER
• Om het verblijf in de gemeentehaven voor u en anderen zo makkelijk mogelijk te maken heeft onze havenmeester een aantal tips waarvoor hij graag uw aandacht vraagt.

• Op de kade staan overal afvalbakken. Deze bakken worden dagelijks geleegd. Is zo’n bak toch vol zet uw afval er dan niet naast maar meld dit even aan de havenmeester. Deze zorgt er dan voor dat er een nieuwe afvalzak in de bak komt.

• Vanaf 16.00 uur bent u havengeld verschuldigd.
   Betaling van het havengeld kan uitsluitend via pin
   of chip.

• Zorg dat uw meereindjes niet te kort staan. Er kan tijverschil van ± 50 cm ontstaan. De actuele getijden zijn te vinden via www.watersportalmanak.nl

• Wilt u uw vaartuig een aantal dagen on­beheerd in de haven laten liggen, geef dit dan even door aan de ­havenmeester en laat een telefoonnummer achter. Wij proberen dan uw vaartuig in de gaten te houden en bij calamiteiten bent u altijd bereikbaar.

• Als het druk is bij het toiletgebouw op de ‘Haaven’ wandel dan even naar het gebouw aan de Koop­vaardijhaven.

• De weersvoorspellingen leest u dagelijks op het ­publicatiebord bij het kantoor van de havenmeester.

• Wij wensen u een plezierig verblijf in Hellevoetsluis. Mocht u een probleem, ­­op- of aanmerking hebben? Zeg dit dan vooral tegen ons. Want uw probleem, op- of aanmerking is voor ons een uitdaging om er wat mee te gaan doen!

 

HAVENDIENST HELLEVOETSLUIS
TEL. (0181) 33 06 88
MARIFOONKANAAL 74

SLUIS BIJ HARINGVLIETDAM
TEL. (0187) 49 73 00
MARIFOONKANAAL VHF 20