Droogdok Jan Blanken

Droogdok Jan Blanken

Droogdok Jan Blanken is het oudste, stenen droogdok van Nederland. Het dubbele dok, gebouwd door Jan Blanken, is meer dan twee honderd jaar oud. Een uniek monument dat nog volledig functioneert. Regelmatig zijn er dokkingen te bewonderen. Het bijbehorende oude Pomhuys is geheel nieuw nagebouwd en is in gebruik door Italiaans restaurant Fortezza.

Het bezoekerscentrum, waarin een interessante expositie over de geschiedenis van het dok, is vrij toegankelijk. Onze rondleiders nemen u graag mee voor een bijzonder bezoek in en om het dok: bewonder de schipdeur en beleef de 320 meter lange aquaducten.

Activiteiten
Het hele jaar door worden activiteiten georganiseerd: van straatvoetbal en spannende speurtochten tot Doensdag en scholendictee. Een bijzonder uitje met een historisch karakter, kinderfeestje of een educatief programma voor scholen, informeert u naar de mogelijkheden.

Recepties & vergaderen
Tevens is ons bezoekerscentrum uitermate geschikt voor vergaderingen, recepties en feestelijke aangelegenheden zoals een bruiloft. Er is beschikking over twee zalen en ook uw catering kan verzorgd worden.

Droogdok Jan Blanken
Industriehaven 50
3221 AD Hellevoetsluis
0181 31 01 97